CHEAPEST SHOPPING VILLAGE

Sunday, July 28, 2013

Ya Allah, ajarkan aku erti redha

Esok jam 8:30pagi, prosedur D&C akan dilakukan
Tak perlu warded, jam 6ptg dah selesai memandangkan kandungan baru 13minggu
Sekadar coretan utk kenangan dan ingatan buat diri sendiri

Thursday, June 6, 2013

Salam Israj Mikraj

Salam israj mikraj
Syok arini,  Kedah dapat cuti umum.
Berehat je di rumah sbb ptg ni hasben ada meeting...
Syian kanak2, cuti sekolah kalini xpi ke mana pun.
Xpa, nanti abah n mama ganti balik.
Mama lani malas ya amat nk kluaq umah.
Pi keja, balik keja saja.
Pi tesco depan ni ja pun dah malas ya amat...

Wednesday, June 5, 2013

Al-hamdulillah..... Rezeki dari-Mu, ya Allah....

Lama gila menyepi...
Malas nak taip sebenarnya....
Bukannya sibuk sgt pun....

Nak share kat sini hanya lah....
Syukur Ya-Allah....
Setelah 1x keguguran.... pastu ektopik, buang pulak tiub fallopio belah kanan....
bergantung sepenuhnya dgn tiub kiri saja....
dengan izin-Mu, akhirnya ada jugak rezeki saya....


Alya pun dah 9 tahun, Aisya pun dah 8 tahun...
Dah besaq2 dah pun...
Memang berharap sangat ada anak lagi...
Tak kisah lelaki atau perempuan lagi kalini....
Nak mengandung pun susah, lagi nak demand-kan...
Syukurlah dgn rahmat Allah yg diberi ni.....
Nanti saya share 'kronologi' mcmmana boleh 'melekat' kalini....
Hek eleh.... kronologi la sgt....

Saturday, October 13, 2012

Pertandingan mewarna kelab nuri

Mula2 niat di hati nk balik je terus bila depa dah abih warna.
Alih2 tgk kiri-kanan, yaya kaler ok gak.
Mcm ada harapan bleh sangkut kot.
Hadiah smpai no 10 utk tiap kategori.
Kalau 1,2,3 mmg jgn harap la nk menang kan...
ni smpai 10 hadiah, tunggu pi la...
Aisya punya, emm... Jgn harap la masuk senarai. Background putih shj...

Ni hasil kerja Yaya.


Ni pulak hasik kerja aisya.

Tup tup, yaya punya hasil kerja dapat no 5.
Jadi la, sebagai pembakar semangat.

posted from Bloggeroid

Bersiaran langsung dari Dewan Kelang Lama, Kulim

Depa teringin sgt nk masuk pertandingan mewarna kelab nuri!
Tengok2, ramai gila kanak2.,



Mula la muka 'roshom' ya amat!
Tau pun!
Haritu gedix sgt nk masuk!
Rasakan!

Abih kaler, jom balik.
Tak kuasa nk tunggu!
Harapan hampa nk menang amatlah tipis, wahai anak2...
posted from Bloggeroid

Thursday, September 20, 2012

Dugaan lagi?


Saat ini, mata belum lg tertutup.
Bleeding...
Sy tgh tunggu pg je ni...
Tanpa rasa sakit atau stain pn sblm ni...
Tiba2 turun darah... Darah mcm period...
Dah pakai pad, xtau la masih bleeding ke x...
Rehat atas katil je dulu...
Ya, saya yakin sgt dia tiada lg...
7 minggu...
Jumpa doc pg nnt hanya minta kepastian sj...
Rasanya jwpnnya dh ada di minda sy
Ya Allah, kuatkan imanku utk menerima ujianmu!

posted from Bloggeroid

Saturday, September 15, 2012

berserah, pasrah, redha...

Sepatutnya jumpa Dr ari Jumaat...
Tiba2 ari Khamis-Dr call bgtau dtg arini kalau bleh.
Punya la cuak, rupanya ari Jumaat dia cuti...
Scan kt perut, masih xnmpk...
Dr guna transvaginal scan lg...
Emm, masih tak jelas katanya...
Dr kata sepatutnya dh nmpk sac!
Dah 6weeks kot. Tah la!
Dr kata xpa, kita tunggu lg next week.
U mmg confirm mengandung dlm rahim. Tp kita xtau either baby ok ke tidak.
Just cont folic acid, rehat2.
Maybe next week nmpk.
Kalau xnmpk, maybe dh miscarriage.
Kna DnC la jwbnya!
Ya Allah, mcm nk luruh jantung...
Sedih!
Mlm2 nk tido, sembang2 dgn suami.
Tanya dia, rasa2 baby ada x?
katanya, xpa la kalau xdak rezki.
Yg dok ada 2 tu adalah yg terbaik Allah amanahkan utk kita.
Allah dh aturkan yg terbaik utk kita...
Jgn menolak ketentuan-Nya.
Kita doa ja la byk2...

posted from Bloggeroid

Weight Loss Progress