CHEAPEST SHOPPING VILLAGE

Thursday, March 26, 2009

HUDUH dak? Hehehehe



Hahahaha.........

Ni la gambaq AISYA ketika berambut panjang...

Dia paling xsuka gambaq ni....

Siap marah Acik bila Acik gna utk YM dia....

Heheheheh

Harini depa bangun awal......

Harini depa berdua bangun awal....
Sbb dh 2hari depa berdua minta ikat rambut...
Tp mak depa ni xsempat...
Syarat: kalau nak ikat rambut pi sekolah, kena bangun awal....
mmg awal la depa bangun...
selalu kul 7.30 tp harini kul 7.00
terpaksa la bertungkus lumus ikat rambut budak ber2 ni...
al-maklum la, mak depa ni AMATUR dalam bab2 rambut ni....
Excited nk pi sekolah..... nk tunjuk kat kawan2.......

Tuesday, March 24, 2009

Flower & Chocolate Dedication

On 28-29 Mac ni (hari Sabtu & Ahad), Unikl MSI akan buat Open Day...
Sepanjang 3 tahun mengajar di sini, tak dak pulak gerai yg menjual bunga2, request choc ka, apa ka... mcm zaman kita dolu-dolu...
Ish... Depa ni pasai pa... tak enjoy langsung....

Dalam kelas pun dah bagitau depa ni, YOU HAVE TO ENJOY.... Tp jgn melampau la enjoy tu... sbb zaman masa study xsama dgn zaman kerja... Zaman belajaq ni seronok.........
Depa dok ingat kja syok sgt ka.......... Byk cabaran da..........

Pastu, dgn 'merela'nya, saya & Helina (opis-mate merangkap business partner) membuat business FLOWER N CHOCOLATE DEDICATION sempena Open Day ni... Ambik students jadi agen....

Rupa2nya sambutan dari staf pun AMAT MENGGALAKKAN....
Baru la pakat2 dok teringat zaman dolu2, dok bg kat SA la, pekena org ni la, org nu la...
Hari ni nak jumpa agen2 sbb nak tanya feedback from students la camna....
Harapnya OK kot....

Pakej2 yg saya n Helina buat:
Pakej A:
Rose @ carnation @ daisy (1 kuntum) + mesej + penghantaran = RM 3.00
(warna adalah tertakluk kepada stok)

Pakej B:
Buah (1 biji) + mesej + penghantaran = RM 2.00
(oren, epal hijau, epal merah)

Pakej C:
Coklat (Cadbury) + mesej + penghantaran = RM 3.00

Pakej D:
Coklat + bunga (rose/carnation/daisy) + mesej + penghantaran = RM 5.00



Pakej E:
Saputangan + mesej + penghantaran = RM 2.50






Pakej F
Saputangan ‘cupcake’ + mesej + penghantaran = RM 2.50






Pakej G
Saputangan ‘kipas’ + mesej + penghantaran = RM 2.50



Pakej H
Mini cup + mesej + penghantaran = RM 2.50

Pakej I:
Rose @ carnation @ daisy (3 kuntum-boleh campur) + mesej + penghantaran = RM 5.00
(warna adalah tertakluk kepada stok)

Friday, March 20, 2009

Am I HOT aaaaaa????????

1st time kena tagged..... hehehehe... xbrapa pandai nk karang...
tp layan je la....

Do You Think you're HOT???
YES, I AM....
Ayat perasan n konfiden abih....
Kalau diri sndri xpuji, sapa lg kan?????????

Upload gambar kegemaran anda?


Kenapa anda suka gambar ini?
Sebab nampak mcm KURUS jer....... hehehehe

Bila kali terakhir makan pizza?
Ish... lama dah xmkn.... sejak2 diet ni.....

Lagu terakhir yg anda dengar?
Alamak... tadi dlm keta xprasan lak lagu apa....

Apa yg sedang anda buat selain dari selesaikan tag ini?
Nak pi kelas ni....

Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Along....

Tag lagi 6 org *soalan seterusnya ada kaitan dgn org yg anda tag!
  • helina
  • ngah
  • wina
  • cik wanie
  • kak huda
  • cik lin
Siapa org No. 1 pada anda?
Rakan DIET saya....
Sama2 mencuba pelbagai produk diet tanpa rasa ragu2 n bimbang....

Org No.3 ada hubungan dgn sesiapa?
Hubungan???? abih mengaji dulu ye dik.....

Kata seswatuh berkenaan org No.5
Akak, saya terhilangkan alamat akak....

Bagaimana dgn org No.4?
Sweet n mesraaa......... (sila baca ikut intonasi BOB AF2)

Siapa org No.2?
My beloved sis.... Cikgu kat Bintulu, Sarawak....

Bagi pesanan pada org No.6
Cik Lin, DIET... jgn tak diet.........

Thursday, March 19, 2009

Alya n Aisya sebelum pi mengaji...

Ni Alya n Aisya sebelum pi mengaji Qiraati...
Mengaji pukul 6, tapi selalu minta pi awal...
Bukan apa, kalau pi awal, sementara tunggu ustazah mai, sempat la depa main gelongsur, buaian, main 'papan jungkit'...
Mama dia yang malas nak menunggu depa main...
Selalu pukul 6 baru pi antaq...
Tak pun jenguk keta ustazah dh ada ka belum...
Surau tempat depa mengaji tu dekat jer...
Jenguk pun nampak....

Suatu Ketika Dahulu....

Ini lah saya suatu ketika dahulu...
Gemuk gila kan...........
Ketika ni berat saya adalah 65 kg kot... (lebih kurang la...)

Sekarang baru 55.9kg...
5.9kg to go to loss my weight...
Mmg tgh struggle jugak ni nak mengurangkan berat badan...
Mula2 amik Phyto Fiber...
Bila turun sampai 58kg (lebih kurang la...), pastu berat susahnya nak turun.... Statik jer...
Tak tau camna nak buat ni...
Kena exercise la tu jawabnya...... huhuhu...

She needs a hair cut...

AISYA NAJIHAH ni nak kena potong rambut ni...
Rambut depan dah panjang sangat...
Rambut dia ni bukan boleh panjang sgt, sbb rambut tebal, nnt muka jadi kecik jer....

Yang si kakak pun sama...
Nak kena kerat sikit...
Tapi si kakak ni cerewet skit bab-bab rambut ni...
Banyak sangat syarat dia...
Gunting depan saja la, rambut tepi nak selit tepi telinga la...
PAYAH.... PAYAH....

Monday, March 16, 2009

Comments from my students

Last Friday, saja jer buat suspen kat students...
Take out a piece of paper... depa dah kalut dah...
You don't have to write your name or ID no....
Ha??????
Write any comment about me...
Ooooo...... Baru depa ni senyum2....

Nak tunggu evaluation yg QA buat, end of semester baru dapat feedback...
Sian budak2 ni...
At least middle of semester, boleh la improve skill of teaching tu...

Macam2 la depa tulis...
Sengaja suruh tulis in Malay sbb kalau tulis English, sepatah dua jer depa comments...
Ada yg OK, ada yg merapu...
Antaranya......

Yg ni repeater... Dia kata OK la as compared to previous lecturer... Al-hamdulillah la kalau dia paham...
Yg ni paling MENCUIT HATI.... Pandai budak ni no... Dia menggambarkan yg dia dok di belakang sekali dlm lecturer hall tu n sepatah haram tak paham apa yg sy dok cakap kat depan... Sapa suruh dia dok belakang....
Yg ni merapu tak ingat.... Macam budak2 sek rendah bg komen...


Aktiviti Alya-Aisya:cuti sekolah-day 2


Harini saya kerja...
Alya n Aisya dok umah dgn abah depa...
Tah la apa xtvt depa ber3 harini...
Tp saya dah masak siap2 nasi goreng Cina, bancuh ayaq oren dlm tumbler masing2...
Dah tau dah... Kalau abah depa jaga, mmg kena siap semua la...
Bukan apa, takut KEBULURAN...
Abah depa tido, tak tau la bangun pkul brapa satgi nak bangun...
Tp bersyukur gak la, mau jugak abah depa jaga depa...
TQ Yang...

Sunday, March 15, 2009

My mission.... Is it impossible?

MISION to loose another 5.9kg....
Fuh.... Tak tau la berjaya ke tak ni sebelum my birthday; beratku akan menjadi 50kg....
Sebab Annas kata HADIAH ISTIMEWA menanti sekiranya saya berjaya menurunkan berat badan...

Tengah berusaha keras & bersungguh2 ni tp biasa la bila cuti, mula la DIETku tak menjadi....

Tak pa, esok masih ada...
Kena 'qado' balik diet utk 2 hari ni...

Aktiviti Alya-Aisya:cuti sekolah-day 1

Hari ni cuti sekolah bermula...
Anak2 bercuti la, mama depa ni kna kja gak esok... huhuhuh....

Tak dak benda lain budak2 ni buat...
Tak abih-abih main cikgu-cikgi...
Mula2 Alya jadi teacher, Aisya jadi student...
Pastu change characters plak...
Mak depa ni pun in-character gak... Kna jadi Teacher Jothi (Guru Besau depa la ni)...

Pagi2 dah berangkut kerusi-meja main kat luaq...
Usung la depa 2 beradik ni brg masing2...
Pakat2 galas beg sekolah, naik beskal konon2 pi sekolah la tu...
Gasak la budak2, mama byk kja ni...

Tup-tup minta k air oren 2 botol...
Dahaga la tu...
Landing dulu depan TV sambil layan Geng Bas Sekolah (GBS)...
Si Alya dgn bantai busuknya, si Aisya dok korek2 pusat dia (habit belajaq mana tah... huduh sungguh)...

Kat Kulim ni, ptg2 selalu hujan...
Berangkut pulak kerusi-meja depa bw masuk depan TV...

Buat la apa saja anak2 oit...
Mama tgh pulun buat soklan FINAL untuk students mama ni...
Esok janji nak submit... Dateline dh lepaih da... Last Friday!!!

Mula2 main kt luaq....
Pakat2 dahaga... Rest sat...
Peace....
'Classroom' terpaksa dipindahkan...Abih semak depan TV...
Mama depa dah tak heran dah dgn xtvt depa sbb dok kalut menyiapkan kertas peksa budak2...
video
Alya baca buku PETER and JANE 4A sbb Aisya dah tido... Tak dak member nak main, terpaksa mengadap GURU BESAU....

Baru nak belajar ber'blog'....

Salam kepada semua...

Ini adalah entry permulaan saya... Al-maklum la, baru nak belajar ber'blog'... Entah la boleh commit ke tak lepas ni... Takut lepas ni ber'sawang' jer...

Gambaq kat sebelah tu adalah 3 watak utama dalam kisah & perjalanan hidup saya...
I can't live without them... hehehehe.....












































Weight Loss Progress